A tegnapi vacsora
2012.12.25. 09:21 :: skandikamera
12 komment
Címkék: Békacomb
A bejegyzés trackback címe:
https://skandikamera.blog.hu/api/trackback/id/tr994980740
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.12.25. 09:30:17
Jaj, talán csak nem békacomb? Imáááádom!:)
(A paradicsom biztos, hogy illik hozzá? Én egy kis apróra vágott csemegeuborkával dúsított aiolit készítettem volna mellé, de ez persze nem mérvadó! :))
(A paradicsom biztos, hogy illik hozzá? Én egy kis apróra vágott csemegeuborkával dúsított aiolit készítettem volna mellé, de ez persze nem mérvadó! :))
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2012.12.25. 09:50:48
@nemvagyokmesterszakacs: De bizony, az, békuci. A fagyasztott combok dobozán paradicsomok és combok díszelegnek, máskülönben nem kombináltam volna össze őket. A fiam ötlete volt, együtt készítettük. Először ettem, és rendkívül finomnak találtam. A petrezselyemzöldet és a citromot nélkülözhetetlen hozzávalónak találtuk. A krokettből alig fogyott. Vörösbort ittunk hozzá. Először Shirazzal próbalkoztunk, de nem vált be. Túl sima volt, ezért cabernet sauvignonnal folytattuk. Félreállt a hasunk. :-)
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2012.12.25. 09:52:29
És igazad van, az ajoli passzolt (volna) hozzá.
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.12.25. 11:30:01
@skandikamera: Örülök, hogy ízlett, mert szerintem sokan azért nem kóstolják meg, mert béka.
A kép kompozíció gyakran termel ilyen félreértéseket. Írtam egyszer egy kritikát slambuc ügyben, hivatkozva a tv paprika receptoldalán megjelent slambuc receptre.
nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2011/08/izlesek-es-pofonok-de-vajon-hol-hatar.html
A képet szerettem volna linkelni, ahol a slambucot paradicsomsalátával fotózták be.
Most látom, hogy a kritikám hatására eltávolították a receptet az oldalról. Önkritikát gyakoroltak. :) Így viszont sajnos nem tudom megmutatni, hogy ezt a bográcsban készülő hortobágyi pásztorételt egy gyönyörű öntöttvas serpenyőben tálalták, paradicsomsalátával ...
A petrezselyem és a citrom telitalálat. 4 dagi békacomb is csak előételnyi adag, így valamilyen köret csak illenék hozzá, ha valaki jól is szeretne lakni vele. Nekem házi sült krumpli vagy vagy krémes püré illik hozzá és fokhagymás majonéz vagy aioli.
A testes bor is jó választás szerintem. Nálam is kezdenek megdőlni a dogmák. A pörköltöt fehérborral főzöm, a békacombhoz pedig simán innék én is cabernet-t ... :))
A kép kompozíció gyakran termel ilyen félreértéseket. Írtam egyszer egy kritikát slambuc ügyben, hivatkozva a tv paprika receptoldalán megjelent slambuc receptre.
nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/2011/08/izlesek-es-pofonok-de-vajon-hol-hatar.html
A képet szerettem volna linkelni, ahol a slambucot paradicsomsalátával fotózták be.
Most látom, hogy a kritikám hatására eltávolították a receptet az oldalról. Önkritikát gyakoroltak. :) Így viszont sajnos nem tudom megmutatni, hogy ezt a bográcsban készülő hortobágyi pásztorételt egy gyönyörű öntöttvas serpenyőben tálalták, paradicsomsalátával ...
A petrezselyem és a citrom telitalálat. 4 dagi békacomb is csak előételnyi adag, így valamilyen köret csak illenék hozzá, ha valaki jól is szeretne lakni vele. Nekem házi sült krumpli vagy vagy krémes püré illik hozzá és fokhagymás majonéz vagy aioli.
A testes bor is jó választás szerintem. Nálam is kezdenek megdőlni a dogmák. A pörköltöt fehérborral főzöm, a békacombhoz pedig simán innék én is cabernet-t ... :))
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.12.25. 11:53:21
... nézelődtem kicsit és nem távolították el, csak arról a linkről, amit én a kritikában megjelöltem. Megáll az eszem.
Mindegy, a biznisz már csak ilyen.
Itt látható a paradicsomsalátás slambuc:
www.receptvarazs.hu/receptek/recept/slambuc
Csakazértis! :)
Mindegy, a biznisz már csak ilyen.
Itt látható a paradicsomsalátás slambuc:
www.receptvarazs.hu/receptek/recept/slambuc
Csakazértis! :)
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2012.12.25. 13:28:54
@nemvagyokmesterszakacs: Olvasgatom, nézegetem a megadott irodalmat (jó az a "hűtővas" :-) és a "32-szer megforgatom"). Ahogy megjegyezted, a "recept" hozzávalóinak az aránya ugyancsak eltúlzott. Ennyi fokhagymától - még ha nem is kell bele - napokig lesz társaság-inkompetens az ember :-)
Hanem a receptoldalon szereplő homályos kép az anti-csúcs. Nincs rajta egy éles pont. Így jár az, aki "lapos ételt" nem fentről, hanem oldalról fényképez, méghozzá tágra nyitott objektívvel.
Hanem a receptoldalon szereplő homályos kép az anti-csúcs. Nincs rajta egy éles pont. Így jár az, aki "lapos ételt" nem fentről, hanem oldalról fényképez, méghozzá tágra nyitott objektívvel.
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.12.26. 06:56:47
@skandikamera: A fényképezéshez én sem nagyon értek, ezt láthatod ... :)
Végtére is nálam, az étel a lényeg, viszont azt el is készítem és azt is fotózom be.
(Például a gasztroblogok fele manapság arra jön létre, hogy népszerű gasztrobloggerek ételeit és fotóit ollózzák össze. Ez igen érdekes új vonulat.)
A slambuc téma kipipálva, talán kicsit túllihegtem. Inkább csak az bosszant, hogy nem olyan kis befektetéssel jár, valódi tartalommal megtölteni egy oldalt. Viszont, ha valaki ezt "üzletszerűen" csinálja, akkor csinálja már rendesen. A slambucról, mint tájjellegű ételünkről nem is beszélve.
További szép karácsonyt! Ma kicsit elfoglaltabb leszek. Ráadásul a karácsonyi vásárban megfáztam, arcüreggyulladást kaptam, úgyhogy csak minden második lélegzetvételnél kapok levegőt ... :(
Végtére is nálam, az étel a lényeg, viszont azt el is készítem és azt is fotózom be.
(Például a gasztroblogok fele manapság arra jön létre, hogy népszerű gasztrobloggerek ételeit és fotóit ollózzák össze. Ez igen érdekes új vonulat.)
A slambuc téma kipipálva, talán kicsit túllihegtem. Inkább csak az bosszant, hogy nem olyan kis befektetéssel jár, valódi tartalommal megtölteni egy oldalt. Viszont, ha valaki ezt "üzletszerűen" csinálja, akkor csinálja már rendesen. A slambucról, mint tájjellegű ételünkről nem is beszélve.
További szép karácsonyt! Ma kicsit elfoglaltabb leszek. Ráadásul a karácsonyi vásárban megfáztam, arcüreggyulladást kaptam, úgyhogy csak minden második lélegzetvételnél kapok levegőt ... :(
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2012.12.26. 09:11:04
@nemvagyokmesterszakacs: Méghogy nem nagyon értesz... cöcöcöcö
:-)
Arcüreg "ellen" forralt bor kortyolgatását ajánlom, az elfoglaltsághoz erőt-energiát-sikert kívánok.
:-)
Arcüreg "ellen" forralt bor kortyolgatását ajánlom, az elfoglaltsághoz erőt-energiát-sikert kívánok.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.12.26. 20:25:56
@skandikamera: A kép élességét én valahol az előtérben érzem, a két deszka közötti résben :-P Meg (járulékosan) a serpenyő bal szélén, ahol gyanús sötét foltokat is észleltem :-P
A társasághoz meg inkompetencia betét a vámpírűző koszorú :-D
@nemvagyokmesterszakacs: Jobbulást - magam is küszködöm némi megfázás-jellegű rossz közérzettel, de orvos még nem látott. Én se őt. :-P
Mindenféle üregi nyulak ellen (arc-, homlok- stb.) valóban hatásos lehet némi forralt borocska…
A társasághoz meg inkompetencia betét a vámpírűző koszorú :-D
@nemvagyokmesterszakacs: Jobbulást - magam is küszködöm némi megfázás-jellegű rossz közérzettel, de orvos még nem látott. Én se őt. :-P
Mindenféle üregi nyulak ellen (arc-, homlok- stb.) valóban hatásos lehet némi forralt borocska…
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2012.12.26. 21:43:54
@skandikamera: Aranyos vagy, de van önkritikám. :) Fejlődő tendenciát mutatok, ez tény, de az értéstől még távol állok. Főleg akkor döbbenek rá, amikor a fotóidat nézem ... :))
Nem vagyok nagy forralt boros, sajnos ez nem erény. Ilyenkor. :)
Elkészült a 90 db bécsi sütemény és a 120 db partifalat. Köszönöm a támogatást! :)
(Gyönyörűségesek lettek, és "kínomban" elfelejtettem befotózni ... :(
@Mormogi Papa:
:))
Whiskyvel próbálkozom. A konyak sajnos elfogyott az ünnep alatt! :D
Nem vagyok nagy forralt boros, sajnos ez nem erény. Ilyenkor. :)
Elkészült a 90 db bécsi sütemény és a 120 db partifalat. Köszönöm a támogatást! :)
(Gyönyörűségesek lettek, és "kínomban" elfelejtettem befotózni ... :(
@Mormogi Papa:
:))
Whiskyvel próbálkozom. A konyak sajnos elfogyott az ünnep alatt! :D
piszt-ráng 2012.12.27. 04:44:16
Hat tényleg nem „julbord”.Hal egy szál se.Ahogy mondják vízi állat,vízi állat :-)
Utolsó kommentek