Vasárnap a "Nikon 1 v2"-essel
2013.05.19. 20:20 :: skandikamera
16 komment
Címkék: Nikon 1 v2 70 - 300 mm objektiv
A bejegyzés trackback címe:
https://skandikamera.blog.hu/api/trackback/id/tr695307462
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.19. 20:27:39
Akit a "Nikon 1 v2" érdekel, a Nagy(obb) méretű képek megtalálhatók a Seen in Stockholm blogon azhfoto.blogspot.se/
A objektív 70-300 mm-es volt, ami ezen a Nikonon 200 - 800-nak felel meg.
A objektív 70-300 mm-es volt, ami ezen a Nikonon 200 - 800-nak felel meg.
cyan 2013.05.20. 08:01:03
Az utolsó kép a rejtvény?
1. Úgy néz ki, mint egy nagy darab marhahús, gondosan bepácolva, kisütve, esetleg grillezve. Az a két sárga izé lehetne a zsírja, hája, vagy majonézes mustár. De a két fehér pálcika az kifogott rajtam :)
2. Szikla, amit pálcikákra állítottak, a két sárga folt valamilyen másik kőzetnek a zárványa.
3. Jól megsütött, szinte odaégetett bundás kenyér, majonézzel.
4. Tengeri szivacs hullája
1. Úgy néz ki, mint egy nagy darab marhahús, gondosan bepácolva, kisütve, esetleg grillezve. Az a két sárga izé lehetne a zsírja, hája, vagy majonézes mustár. De a két fehér pálcika az kifogott rajtam :)
2. Szikla, amit pálcikákra állítottak, a két sárga folt valamilyen másik kőzetnek a zárványa.
3. Jól megsütött, szinte odaégetett bundás kenyér, majonézzel.
4. Tengeri szivacs hullája
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.20. 09:06:30
Nem rejtvény, hanem a legízletesebb fogás a Kárpátok tájáról.
:-)
:-)
cyan 2013.05.20. 16:34:35
@skandikamera: akkor medvetalp, de hol az áfonya? (LGT- Indián egy medvetalpat rendelt áfonyával)
Jah, közben beugrott, ez a mícs, vagy hogy is hívják. Királyhágón ettem az útszéli kocsmák-autóspihenők egyikében, felejtős volt.
Jah, közben beugrott, ez a mícs, vagy hogy is hívják. Királyhágón ettem az útszéli kocsmák-autóspihenők egyikében, felejtős volt.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.20. 20:10:33
Abbiza, mics. Majorannás-csomboros (ez utóbbi borsikafű néven ismert "külföldön")
:-)
Az indián bölénypúphoz rendel áfonyát. Medvetalphoz medvegyökér passzol.
:-)))
:-)
Az indián bölénypúphoz rendel áfonyát. Medvetalphoz medvegyökér passzol.
:-)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2013.05.20. 23:53:08
Ha marhahús lenne, akkor azt mondanám, hogy a sárga izéket mi hajnövesztőnek hívjuk.
De ez talán nem marha, ezért nem tudom, mit mondjak.
De ez talán nem marha, ezért nem tudom, mit mondjak.
piszt-ráng 2013.05.21. 05:14:12
Nekem a sorrend:Két szőke szépség/mintha az unokáimat látnám 5-6 évvel ezelőtt/ Virágos erdő. Figyelő szürke gém.Rostélyos ala... .Csónakázás horgászbot nélkül.
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.21. 12:17:50
@skandikamera: Csak a rend kedvéért: nyilván a 24 x 36 mm-es "Leica" rollfilmhez viszonyítva. :-) 800-as ? A "Népi Demokráciában" úgy emlékszem, 250 mm-nél nagyobb gyújtótávolságú teleobjektív birtoklása már büntethető volt - nehogy valaki kélmfotókat készítsen a "technikáról" (Értsd: hadi…)
Aztán hogy mi "külföld" vagyunk-é, azt nem tudom. Sok klasszikus név vész el a fordítók "gyorsasága" (értsd: kapkodása, pontatlansága, töketlensége) miatt. Viszont ezt adja a wiki:
"A borsikafű (Satureja hortensis L.) egy fűszernövény. Népies nevei: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű, pereszlén. Az erdélyi konyha elterjedt fűszere."
Tegnapi szomorúság - elhúnyt:
hu.wikipedia.org/wiki/Ray_Manzarek
A magyar szócikk sajnálatosan rövid :-(
Aztán hogy mi "külföld" vagyunk-é, azt nem tudom. Sok klasszikus név vész el a fordítók "gyorsasága" (értsd: kapkodása, pontatlansága, töketlensége) miatt. Viszont ezt adja a wiki:
"A borsikafű (Satureja hortensis L.) egy fűszernövény. Népies nevei: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű, pereszlén. Az erdélyi konyha elterjedt fűszere."
Tegnapi szomorúság - elhúnyt:
hu.wikipedia.org/wiki/Ray_Manzarek
A magyar szócikk sajnálatosan rövid :-(
cyan 2013.05.21. 13:45:18
@fiam: elvileg marha. Darálva, köbö olyan, mint a Dalmát tengerparton árult csevapcsicsi, vagy a mi fasírtunk, csak nem olajban, hanem roston vagy forró platnin sütik meg. Ebben van agyvelő is, ami miatt igen szigorú román-köjál előírások vonatkoznak az árusítására, sütésére, stb. Meleg időben rizikós egy útszéli bódéban mícset venni.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.21. 13:48:52
@Mormogi Papa: Stimmel, a 300mm-es objektiv a teljes formátumnál 2,7x kisebb szenzorral ellátott kamerával 2,7x nagyobb teleobjektívként működik.
Nézőpont kérdése az, hogy mi van bent és, hogy mi van kint :-))) Ha történetesen csombornak születsz, akkor külföldnek látszik az egész világ.
Nézőpont kérdése az, hogy mi van bent és, hogy mi van kint :-))) Ha történetesen csombornak születsz, akkor külföldnek látszik az egész világ.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.21. 13:54:50
@cyan: Majdnem, de nem egészen. Agyvelő nincs a receptben, hacsak rá nem loccsan. A fűszerezés mellett a kötőanyag, és az a trükk fontos, mellyel egy kiló darált húsba félliternyi folyadékot belekevernek. Pihentetés után az illatozó keverékből kis kolbászkákat formálnak, amit rostélyon hirtelen megsütnek, úgy, hogy a zamatos léből a lehető legkevesebb vesszen el.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.21. 13:55:50
Mustárba mártogatva, fehér kenyérrel, hideg sörrel...
cyan 2013.05.21. 17:06:30
@skandikamera: nekem azt mondták Csíkban, hogy van benne velő is, ezért nem lehet mirelitben is kapni. Csak frissen lehet készíteni.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.05.21. 22:04:20
@cyan: Ezek a furfangos székelyek... :-))
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.05.22. 10:07:11
@skandikamera: @cyan:
Azonos-e a "mitité" nevűvel - amit én "Mit etté'?"-nek fordítottam :-)))
(Úgynevezett "Népi etimológia" :-P)
Azonos-e a "mitité" nevűvel - amit én "Mit etté'?"-nek fordítottam :-)))
(Úgynevezett "Népi etimológia" :-P)
Utolsó kommentek