Ebédtippek dámszarvashúsból
2013.02.10. 07:25 :: skandikamera
10 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://skandikamera.blog.hu/api/trackback/id/tr345071374
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cyan 2013.02.10. 09:19:36
Nekem nem jönnek be ezek a látvány kaják. Hatalmas tányér, rajta egy picike husi, néhány szem krumpli, némi gizgaz ízlésesen elrendezve, szósszal vékonyan dizájnosra lelocsolva. Ezt egy megfáradt viking favágó elé leteszed az asztalra, az azt kérdi, hogy a főétel mi lesz? Mert ezzel nem lakik jól, az biztos.
Az áráról ne is beszéljünk. Ennyiért egy normális kajáldában ketten is jóllakunk.
Az áráról ne is beszéljünk. Ennyiért egy normális kajáldában ketten is jóllakunk.
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2013.02.10. 10:22:56
Értem, mire gondolsz :-) Én is ezt gondoltam, amikor először raktak elém "pöttömnyi" adagot. Az óriási tányér megtéveszt, a husi rajta öklömnyi, sokáig elpiszmog vele az ember.
A divatbemutatókon viselt ruhák sem a széles néptömegeknek szólnak, hanem a szakmának. A kézművesség ünnepe, ahol a technikán van a hangsúly nem a tömegöltöztetésen. Százból ha egy nyeri el a tetszést, azt felvásárolja a készruhaipar, és máris haladtunk egy lépést előre. Vagy hátra :-)
Namegaztán hagyományőrzés, azokból az időkből, amikor kiváltság volt étteremben, kávézóban üldögélni. A jó társaság mellett a vizuális-kulináris élmény volt a fontos, nem a degeszre evés. A magas ár pedig a vendégsereg megszűrését szolgálta akkor is és most is. :-)
A divatbemutatókon viselt ruhák sem a széles néptömegeknek szólnak, hanem a szakmának. A kézművesség ünnepe, ahol a technikán van a hangsúly nem a tömegöltöztetésen. Százból ha egy nyeri el a tetszést, azt felvásárolja a készruhaipar, és máris haladtunk egy lépést előre. Vagy hátra :-)
Namegaztán hagyományőrzés, azokból az időkből, amikor kiváltság volt étteremben, kávézóban üldögélni. A jó társaság mellett a vizuális-kulináris élmény volt a fontos, nem a degeszre evés. A magas ár pedig a vendégsereg megszűrését szolgálta akkor is és most is. :-)
Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.02.10. 19:49:58
@skandikamera:
Ezt a divatbemutatós dolgot nem a legjobb helyen sütötted el :-P Az a helyzet, hogy a oda küldött modellek tervezőinek jó része nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel - náluk már csak az úgynevezett "stiliszták" meg "lakberendezők" (amihez nálunk köztudottan semmiféle végzettség nem kell - és nincs is: az nevezi annak magát, aki - nem szégyelli) rosszabbak.
Amúgy vannak normális bemutatók is, viselhető és gyártható ruhákkal - csak azokról nem ír a "világsajtó".
"…azokból az időkből, amikor kiváltság volt étteremben, kávézóban üldögélni."
Sajna, mifelénk fordított a trend: ma már ilyen helyre "betérni" is kiváltságszámba megy…
Ezt a divatbemutatós dolgot nem a legjobb helyen sütötted el :-P Az a helyzet, hogy a oda küldött modellek tervezőinek jó része nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel - náluk már csak az úgynevezett "stiliszták" meg "lakberendezők" (amihez nálunk köztudottan semmiféle végzettség nem kell - és nincs is: az nevezi annak magát, aki - nem szégyelli) rosszabbak.
Amúgy vannak normális bemutatók is, viselhető és gyártható ruhákkal - csak azokról nem ír a "világsajtó".
"…azokból az időkből, amikor kiváltság volt étteremben, kávézóban üldögélni."
Sajna, mifelénk fordított a trend: ma már ilyen helyre "betérni" is kiváltságszámba megy…
"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2013.02.10. 21:24:57
Azzal a szarvasgerinccel ellenék egy darabig. Tányér nem is kellene hozzá. Se kicsi, se nagy.
piszt-ráng 2013.02.10. 22:57:27
Mivel a Skandin látom ezt az öt képet-ahol ki kell találni,hogy mit ábrázol-és nem a Hobbiszakács -nál.KITALÁLTAM ez a napi politika! Amikor választjuk akkor gerinces és,amikor megetetik velünk akkor gerinctelen, mindenféle zöldséggel szósszal tálalva és még örűlhetünk,hogy a csontot nem dugják le a torkunkon. :-))
cyan 2013.02.10. 23:24:42
@piszt-ráng: esetleg az első kép az ígéret, ekkora húst fogsz enni, ha engem választasz!
Választások után meg már csak a kicsi, összement adag jut.
Választások után meg már csak a kicsi, összement adag jut.
piszt-ráng 2013.02.11. 06:14:18
@cyan: Szerintem a te véleményed a nyerő.!
cyan 2013.02.11. 08:06:05
@piszt-ráng: ha nem kezded el a kitalálósdit, eszembe se jutott volna ez, így egy megosztott díjban benne vagyok :D
piszt-ráng 2013.02.11. 16:19:58
@cyan: Köszi :-)
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2013.02.12. 23:49:58
@"saját levében": Szent igaz!Csatlakozom!
Jó hír, egyenlőre ketten osztozunk a gerincen!
Még nem nyitottunk ki, még mindig tesztelünk. A személyzetet oktatom és ahogyan teszteljük a minőségi alapanyagokat, minden teszt ételt együtt fogyasztunk el.
A legnagyobb megdöbbenés náluk, hogy, a Serranoból 4 dkg és a pecorinoból 3 dkg vacsora adag, míg 20 dkg parizer és 10 dkg trappista után majd éhen maradnak (ez otthoni tapasztalat).
Háááát ez ilyen, míg nem veszel részt egy tesztprogramon, vagy nem töltötted az elmúlt 20 éved egy töredékét külföldön.
Aki elutasítja ezeket az ételeket, általában nem is élte még meg őket.
Nekem ez az általános tapasztalatom.
Jó hír, egyenlőre ketten osztozunk a gerincen!
Még nem nyitottunk ki, még mindig tesztelünk. A személyzetet oktatom és ahogyan teszteljük a minőségi alapanyagokat, minden teszt ételt együtt fogyasztunk el.
A legnagyobb megdöbbenés náluk, hogy, a Serranoból 4 dkg és a pecorinoból 3 dkg vacsora adag, míg 20 dkg parizer és 10 dkg trappista után majd éhen maradnak (ez otthoni tapasztalat).
Háááát ez ilyen, míg nem veszel részt egy tesztprogramon, vagy nem töltötted az elmúlt 20 éved egy töredékét külföldön.
Aki elutasítja ezeket az ételeket, általában nem is élte még meg őket.
Nekem ez az általános tapasztalatom.
Utolsó kommentek