Hal, de milyen?
2010.10.12. 08:08 :: skandikamera
10 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://skandikamera.blog.hu/api/trackback/id/tr252355674
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.10.12. 08:56:14
Jó reggelt!
Hát füstölt!
:-)))
Lazacpisztráng?
Olyan a hússzerkezete, mint a tonhalnak, szép fehér a húsa és erős a "csontozata".
Még elmélkedem:-)))
Beus és Jukka merre járnak? Remélem Spájzcetli is benéz:-)
Hahó lányok, miz újs?
Hát füstölt!
:-)))
Lazacpisztráng?
Olyan a hússzerkezete, mint a tonhalnak, szép fehér a húsa és erős a "csontozata".
Még elmélkedem:-)))
Beus és Jukka merre járnak? Remélem Spájzcetli is benéz:-)
Hahó lányok, miz újs?
Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.10.12. 09:51:14
Döglött. ;)
Ezen kívül nemhogy nem értek a halakhoz, de nem is vagyok oda értük...
Várom majd a megoldást! :)))
És milyen a sajt?!? Az inkább izgatja az ízlelőbimbóimat! :D
Ezen kívül nemhogy nem értek a halakhoz, de nem is vagyok oda értük...
Várom majd a megoldást! :)))
És milyen a sajt?!? Az inkább izgatja az ízlelőbimbóimat! :D
spájzcetli 2010.10.12. 10:34:30
…nem sózott tőkehal, nem szárított tőkehal, nem füstölt lazac. Pácolt-füstölt-szárított hal (pisztráng?) létezik?... (A pergamenszerű bőr kapcsán gondoltam, hogy a füstölés után némi szárításon is átesett. A füstölt pisztrángon nem szokták a fejét is rajtahagyni?)…
@nemvagyokmesterszakacs: A lazacpisztrángnak nem vörösebb a húsa?...
@Enchantée: ...a sajt látványa engem is inkább felajzott!... :))
@nemvagyokmesterszakacs: A lazacpisztrángnak nem vörösebb a húsa?...
@Enchantée: ...a sajt látványa engem is inkább felajzott!... :))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.12. 15:57:09
Szép napot!
Szépek a halak, meg a sajt, meg az egész piknik-érzés :)
@nemvagyokmesterszakacs: Régen volt már ilyen, de gyakorlatilag nulla perc szabadidőm sincs :) Írok ezerrel, amikor meg nem, akkor meg a melóhellyel kapcsolatban rohangászok, mint rinocérosz az afrikai szavannákon.
Ez most így lesz még két napig, aztán remélhetőleg kissé lazább időszak következik, aztán megint lapzárta :)
Fáradt vagyok, a lábaim bedagadtak, nem értek semmit abból, amit Neoex mond és várom, hogy valaki mosogasson végre el :)
Egyszóval nagyon élvezem az egészet! :)))
Nem is tudom, milyen videót tegyek ide be, talán ezt:
www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY&ob=av2e
Szépek a halak, meg a sajt, meg az egész piknik-érzés :)
@nemvagyokmesterszakacs: Régen volt már ilyen, de gyakorlatilag nulla perc szabadidőm sincs :) Írok ezerrel, amikor meg nem, akkor meg a melóhellyel kapcsolatban rohangászok, mint rinocérosz az afrikai szavannákon.
Ez most így lesz még két napig, aztán remélhetőleg kissé lazább időszak következik, aztán megint lapzárta :)
Fáradt vagyok, a lábaim bedagadtak, nem értek semmit abból, amit Neoex mond és várom, hogy valaki mosogasson végre el :)
Egyszóval nagyon élvezem az egészet! :)))
Nem is tudom, milyen videót tegyek ide be, talán ezt:
www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY&ob=av2e
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.10.13. 00:01:48
Nekem olyan, mintha a hétvégi élményeim folytatása végett rakta volna fel Skandi a képeket:-)))
Teljesen így nézett ki a melegen füstölt pisztráng, csak szaftosabbak és kisebbek voltak a példányok.
Mivel itt már piknikeznek, éppen a fejét lecsaphatták már otthon:-))
Egyébként, ha jól látom, akkor nem csak a fejét, hanem a gerincét is eltávolították, tehát gyakorlatikag kifilézték.
Még a csukára tippelek, az mondjuk elég nagy testű viszont elég száraz a húsa, és szép fehér. A csuka elég népszerű arrafelé.
Én nem adnám a halacskát még a sajtért sem:-) pontosan ebben az összefüggésben fogyasztanám szívesen, ahogyan a képen van!
@spájzcetli: a szín érzéki csalódás is lehet a képen:-))
valószínüleg nem lazacpisztráng:-((
Teljesen így nézett ki a melegen füstölt pisztráng, csak szaftosabbak és kisebbek voltak a példányok.
Mivel itt már piknikeznek, éppen a fejét lecsaphatták már otthon:-))
Egyébként, ha jól látom, akkor nem csak a fejét, hanem a gerincét is eltávolították, tehát gyakorlatikag kifilézték.
Még a csukára tippelek, az mondjuk elég nagy testű viszont elég száraz a húsa, és szép fehér. A csuka elég népszerű arrafelé.
Én nem adnám a halacskát még a sajtért sem:-) pontosan ebben az összefüggésben fogyasztanám szívesen, ahogyan a képen van!
@spájzcetli: a szín érzéki csalódás is lehet a képen:-))
valószínüleg nem lazacpisztráng:-((
nemvagyokmesterszakacs · http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com 2010.10.13. 00:03:48
@fiam: azért nézz be ide is, oda is, amikor éppen áztatod a bedagadt lábacskáidat:-)))
fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2010.10.13. 02:32:50
@nemvagyokmesterszakacs: Nézegetek-nézegetek, de most már megyek, mert reggel korán kelek.
Szép álmokat!
Szép álmokat!
skandikamera · http://skandikamera.blog.hu 2010.10.13. 07:57:43
Jó reggelt! A hal füstölt makréla. A pikniket egy, a Göteborghoz közeli szigeten tartották. Az már igazi, sós tenger, az Atlanti Óceán "ivadéka", innen a helyi specialitás. A sajtra nem emlékszem, valószínű, hogy svéd "háztartási sajt", vagy "papsajt" (Prästost) lehetett.
"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2010.10.13. 11:31:37
Vááááá, a fenébe, lemaradtam! Legörgettem az aljára hogy beírjam: "emberek, ez makréla!!!! Érződik az illata is és tipikus a hús-szerkezete"
hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.10.13. 12:02:09
tippről lemaradtam, mondjuk azt mondtam volna, hogy biztosan nem csuka, hanem valamilyen tengeri hal füstölve. Jól néz ki az biztos!
Utolsó kommentek